Maak van jouw leerlingen echte ondernemers

Tegenwoordig starten steeds meer kinderen een eigen bedrijf. Maar... hoe doe je dat eigenlijk? Om jouw leerlingen de basisbeginselen van ondernemerschap en het bedrijfsleven bij te brengen, heeft de stichting Jong Ondernemen twee hele mooie programma's voor het basisonderwijs: Vakantie-eiland (groep 5/6) en Pop-up store (groep 7/8).

Tijdens deze programma's gaan jouw leerlingen in groepsverband op een speelse manier aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en creativiteit. Ook leren ze meer over marketing en financiën. Een perfecte en leuke manier om aan de slag te gaan met ondernemerschap in de klas!

Vakantie-eiland (groep 5/6)

Het programma Vakantie-eiland bestaat uit vier dagdelen en daagt leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. Dit doen ze aan de hand van de programmabox bomvol materialen én een eigen klassenwebsite. In teams bedenken ze hoe het eiland eruit moet zien en wat er allemaal te doen is. Het belangrijkste doel is om er een commercieel succes van te maken. Tijdens Vakantie-eiland wordt een onderzoekende en ondernemende houding van de leerlingen verwacht. Ze leren onder andere verantwoording nemen voor eigen handelen en keuzes maken. Aan het einde van het project presteren de leerlingen het eiland aan ouders.

Pop-up store (groep 7/8)

Tijdens Pop-up store runnen leerlingen hun eigen winkel. Ze vormen teams, kopen met fictief startkapitaal de grondstoffen in en maken eindproducten die ze verkopen op een afsluitende verkoopdag op school. Door het runnen van een eigen winkeltje ontdekken de leerlingen de basisbeginselen van ondernemen en ontwikkelen ze onder andere zelfkennis en zelfvertrouwen. Het programma Pop-up store duurt vier dagdelen en bestaat uit een programmabox boordevol materialen en een online leeromgeving met filmpjes en extra opdrachten.

Wil je met jouw leerlingen ondernemen in de klas? Bestel hieronder de programmaboxen.

Programmaboxen
Programmabox groep 5/6: Vakantie-eiland
Box behorend bij het programma Het vakantie-eiland:
- docentenhandleiding
- uitklapbare ondergrond voor het eiland
- materialen om het eiland vorm te geven
- eilandvlag
- werkposters
- stembiljetten
- prijskaartjes
- uitgaven-overzichten
- poster K(l)as-succes
- bankbiljetten
- brieven voor de ouders

Box(en
à
€ 47,50
=
Programmabox groep 7/8: Pop-up store
Box behorend bij het programma De Pop-up store:
- docentenhandleiding
- werkboekjes voor de leerlingen
- BizEuro's
- BizAandelen
- Bankleningen
- motivatiekaartjes
- administratieboekjes
- prijskaartjes
- grondstoffen
- prijslijst
- certificaten
- brieven voor de ouders

Box(en)
à
€ 47,50
=

Subtotaal =
Verzendkosten =
Administratiekosten =
Verzend- en administratiekosten =
Totaal incl. verzend- en administratiekosten =